NAZOMERFEESTWEEK 3 – 11 SEPTEMBER 2022

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Steenwerpen

11 september 2022 @ 13:00 - 17:00

De spelregels

Men speelt in een team van acht personen. Er strijden twee teams tegen elkaar. Iedere speler mag 15 worpen doen. Op een paaltje staat een grote dobbelsteen met de één boven en de vier naar je toe. Het doel is om vanaf een werpafstand van zeven meter met behulp van een kei de dobbelsteen, zonder stuiteren of kaatsen via de achterwand, van de paal af te werpen. Het aantal ogen van de dobbelsteen die boven liggen bepalen het aantal behaalde punten. De punten van de dobbelsteen tellen dubbel als het paaltje blijft staan. Na de 15 speelronden zullen de beste 10 teams gaan uitmaken welk team er daadwerkelijk kampioen steenwerpen 2022 gaat worden. Op 5 banen gecentreerd op de Koemarkt worden de 10 beste teams door middel van loting aan elkaar gekoppeld. Onder toeziend oog van de vele toeschouwers en een deskundige jury zal het team met de meeste punten de uiteindelijke winnaar worden en de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst mogen nemen.

Locatie

Traditioneel op de Koemarkt van Purmerend, Noord-Holland. Volledig omringd door de vele gezellige kroegen, café’s, restaurants en retailers. In de omgeving van Purmerend wordt het spel vooral tijdens feestweken gespeeld. In Middenbeemster vindt in de zomer tijdens de kermis het grootste steenwerptoernooi van Nederland plaats. Ongeveer 140 teams van acht personen strijden dan om de eer.

Tijden

Registratie vanaf 12.30 uur, start toernooi 14.30 uur. Duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze website. Kosten per team bedragen € 40,- Naast het inschrijfgeld wordt het evenement onder meer gesponsord door de horeca op en rondom de Koemarkt. De opbrengst van het toernooi zal volledig ten goede komen aan goede doelen.

 

Gegevens

Datum:
11 september 2022
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Kaasmarkt en omgeving