TAFELTENNIS toernooi voor volwassenen

Sporthal de Karekiet

Maandag 9 september 2019 aanvang 19:00 – 24.00 uur

In het kader van de Nazomerfeestweek wordt het inmiddels traditionele “Marktstraattafeltennistoernooi” georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TSO en Nootwheer. Dit toernooi wordt gehouden op maandagavond 9 september en de wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Deelnemers dienen uiterlijk om 18.45 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld in de sporthal ´De Karekiet´ welke is gelegen aan de Allendelaan in Overwhere t.o. winkelcentrum Overwhere

Deelname is mogelijk voor dames en heren woonachtig in Purmerend vanaf 17 jaar. Er wordt met vierkampen gespeeld zodat men minimaal 3 partijen speelt. De indeling vindt gemengd plaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 1 per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 100.

Er wordt in 4 categorieën gespeeld:

A: competitiespelers uit de klasse 1 tot en met 3

B:  idem uit de klasse 4 en 5

C:  idem uit de klasse 6 en 7

D: recreanten (zij die nooit competitie hebben gespeeld).

In iedere categorie zijn 2 prijzen te winnen. De winnaar uit groep A mag zich tevens en gedurende een jaar de kampioen van Purmerend noemen.

Inschrijven voor dit toernooi kan uitsluitend per e/mail of telefonisch op vrijdagavond 2 september tussen 20.00 en 22.00 uur bij de navolgende personen Louis Oudhuis (TSO) tel.nr. 0299 470662.

Johan Kuijper tel.nr.06-22492782 of email Johan@admikro.nl.

PIJPROOKWEDSTRIJD.

Proeflokaal BAKKER, op de Koemarkt

Maandag 9 september 2019 van 20.00 – 23.00 uur

De Purmerender Pijprokersvereniging “De gesellighe dampkring” organiseert ook dit jaar weer haar traditionele pijprookwedstrijd om de “Marktstadtrofee”. Pijprokers uit Den Helder, Sneek en natuurlijk Purmerend strijden om de trofee én de eeuwige roem.

Een Goudse pijp, 2 gram tabak, 3 lucifers vormen de attributen.

Wie houdt het langste de brand in de pijp?

DROGE VOETEN FESTIVAL

Diverse locaties in de binnenstad

Door Hiddes Entertainment worden op de maan-, dins-, donder-, vrij- en zaterdag van de Nazomerfeestweek  tal van evenementen georganiseerd voor de jongeren in de regio. Hierbij valt  te denken aan

  • Spoken Word
  • Seminars & Master Classes
  • Muziek
  • En educatie

In 2016 organiseerden en produceerden zij ter ere van 100 jaar droge voeten de eerste

succesvolle editie van het Droge Voeten Festival.  Twee dagen lang werd de Koemarkt in Purmerend gevuld met 10.000 regionale jonge bezoekers die konden genieten van DJ‘s, bands, dance & urban act s uit de regio Purmerend en Waterland.

Droge Voeten = onze cultuur en mentaliteit

Alle jongeren in onze regio willen we inspireren om op basis van de Droge Voeten mentaliteit zichzelf te ontwikkelen!

Vandaag Maandag 9 september 2019 wordt in het Purmerends Museum een seminar gegeven over uitgaan/drank en drugs.  Dit seminar is bestemd voor  ouders van de jongeren. Op de scholen zal Educatie worden gegeven over deze onderwerpen aan de jongeren