Persbericht

Het bestuur van Stichting Purmerend Marktstad is druk geweest met de organisatie van Purmerend onder Stoom 2020 en de Nazomerfeestweek 2020.

Echter …. ook Stichting Purmerend Marktstad wordt net als  andere evenementen geconfronteerd met de maatregelen in verband met de Corona crisis.
Wij moeten letterlijk en figuurlijk afstand van elkaar houden.  Gelet op de  geluiden van het RIVM en de regering zal de “social distancing”  nog lange tijd van toepassing zijn. Juist deze anderhalve meter maatregel is niet te hanteren bij grote evenementen.

Bovendien hebben potentiele sponsoren nu andere dingen aan het hoofd en is het niet gepast hen  te benaderen met verzoeken tot sponsoring.

Daarom is, in overleg de gemeente en andere organisaties, besloten dat Purmerend onder Stoom en de Nazomerfeestweek dit jaar niet door gaan.

Beide evenementen worden doorgeschoven naar 2021.

Natuurlijk is het buitengewoon jammer, maar de volksgezondheid en de regelgeving zijn belangrijker dan de genoemde evenementen.

Ten aanzien van de andere evenementen die jaarlijks door Stichting Purmerend Marktstad worden georganiseerd, te weten de Sinterklaasintocht (15 november) en het nieuwjaarsfeest op de Koemarkt (Purmerend wenst) wordt later in het jaar besloten.

Vanzelfsprekend hoopt Stichting Purmerend Marktstad dat de situatie dan zodanig is dat die evenementen wel doorgang zullen vinden.

Stichting Purmerend Marktstad wenst iedereen veel sterkte en gezondheid.

#blijfthuis  #staysafe