Purmerend home page

Purmerend onder stoom en de feestweek begint over

 4 t/m 6 september 2020

Purmerend onder Stoom

Eén keer in de vijf jaar vindt Purmerend onder Stoom plaats en dit jaar is het weer zover. In het openingsweekend van de Nazomerfeestweek zal de binnenstad vol staan met stoommachines in alle soorten en maten: van stoomtreinen tot stoomwalsen, van stoomboot tot stoomfiets. Stoom is voor jong en oud een fantastisch evenement. Meedoen is ook mogelijk als: deelnemer van de stoomwedstrijd,  vrijwilliger tijdens het evenement, sponsor van het evenement en natuurlijk ook als bezoeker.

created by Frank Reijn
created by Bouke Nagel

Dinsdag 8 september 2020

Marktdag & standwerkersconcours
Purmerend heet niet voor niets marktstad. Net als wij. Op de dinsdagochtend vindt de warenmarkt plaats in de binnenstad en uiteraard het spannende Standwerkersconcours. Het is de bedoeling dat uit alle standwerkers die verspreid over de markt staan de beste drie worden gekozen. Wil je deel uitmaken van de publieksjury? Dat kan!

DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2020

Veetentoonstelling
Handjeklap, loeiende koeien, blatende schapen, mekkerende geiten, tokkende kippen, bokkende ezels en zo meer; de veemarkt van weleer herleeft en dat alleen nog tijdens de Nazomerfeestweek op de Koemarkt. Hoe ging dat toen ook alweer? De jonkies kunnen gelijk zien waar de melk en eieren vandaan komen en met een beetje geluk de dieren even aaien. Ook de leerlingen van het Clusiuscollege zijn aanwezig om in de praktijk te laten zien wat zij op school leren.

ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020

Vindt de jaarlijkse Oldtimer Dag Purmerend plaats. In de ochtend rijden de oldtimers een rit door de mooie omgeving van Purmerend. ’s Middags vanaf 13.00 uur zijn deze prachtige oldtimers en nog een aantal andere bijzondere exemplaren te bewonderen op de Koemarkt.

TOERRIT
De rit wordt net als vorig jaar georganiseerd en uitgezet door Jaap Havik Mercedesrestauratie. Jaap Havik is specialist in het restaureren en onderhouden van Mercedes-Benz Oldtimers. Het bedrijf is te vinden op Netwerk 10 te Purmerend. U kunt zich nog opgeven voor de toerrit via e-mail: info@jaaphavik.nl of tel: 0299-666202.

OLDTIMERSHOW
Om 13.00 uur begint de Oldtimer Show op de Koemarkt: het hart van Purmerend. Deelnemers aan de Oldtimer Toerrit komen met hun prachtige oldtimers naar de Koemarkt. Daarnaast hebben we nog een aantal bijzondere exemplaren weten te strikken, Purmerend kan ze daar komen bewonderen.

Tot 17.00 uur staan de oldtimers op de Koemarkt. Uiteraard staat de trotse eigenaar erbij en vertelt met liefde alles over zijn bijzondere oldtimer. Vraag er dus gerust naar. Graag zelfs!

Zaterdag 12 september 2020

Op de zaterdagavond in het tweede weekend van de Nazomerfeestweek vindt traditioneel de Taptoe plaats. Aan dit grote muziekevenement op de Koemarkt doen ook dit jaar weer verschillende prijswinnende korpsen uit heel Nederland mee. En omdat we dit jaar vieren dat we 75 jaar geleden zijn bevrijd, is het dit jaar een extra feestelijke editie met diverse verrassingen. Een lust voor het oor en het oog.

WAT IS ER NOG MEER TE BELEVEN IN DE FEESTWEEK

Vrijdag 11 september 2020
LAPPENDAG
Binnenstad Purmerend
Een feestweek zonder de traditionele lappendag is geen feestweek. Lappendag hoort bij een Marktstad. Honderden kramen staan van 09.00 tot 17.00 uur opgesteld in de binnenstad.
Stoffen en stofjes, lappen en lapjes en allerlei andere hebbedingetjes worden door de marktkooplui aan de vrouw ( en natuurlijk ook aan de man ) gebracht.
Zaterdag 12 september 2020 van 09.00 tot 17.00 uur
BOEKENMARKT
Binnenstad Purmerend
Rustig schuifelen de echte boekenliefhebbers langs de kramen. Speurend naar juist dat ene bijzondere boek of naar die lang verlangde bundel. Een boekenmarkt is het domein voor de ware boekenwurm. Op maar liefst 70 kramen bieden professionele boekenhandelaren hun waar aan. Een must voor de boekenliefhebbers, de koopjesjagers en andere belangstellenden.
De organisatie van de boekenmarkt is in handen van de
LIONSCLUB PURMEREND MARKTSTAEDE.
Powered by Weer1.com