Sinds 1939 is het 81 jaar geleden dat Comité Purmerend Marktstad, later Stichting Purmerend Marktstad werd opgericht.

Van oudsher waren velen in de stad betrokken bij de (vee-)markt. Om allerlei activiteiten te organiseren was er ook in die jaren geld nodig. De belangrijkste bron van inkomsten was de verkoop van 20.000 loten, met als hoofdprijs 4 vette koeien. Tijden veranderen. De veemarkt is iets uit een ver verleden. Maar Stichting Purmerend Markstad is nooit verloren gegaan en organiseert ook nu nog allerlei activiteiten. Denk aan de jaarlijkse Sinterklaasintocht, aan de opening van ieder nieuwjaar met heeft muziekfeest ‘Purmerend wenst’ op de Koemarkt en aan allerlei feestelijkheden tijdens de nazomerfeestweek.

Waren het vroeger vooral de middenstand en de middenstanders die de feestelijkheden organiseerden, vandaag de dag zijn het betrokken Purmerenders die zich op basis van vrijwilligheid inzetten en bijdragen aan het woon- leefklimaat in onze stad.

Voor niks gaat de zon op. En ieder feestje kost geld. Stichting Purmerend Marktstad verkeert in de gelukkige omstandigheid dat de gemeente middels een subsidie bijdraagt in de bestrijding van de kosten. Om onze ambitie te kunnen blijven waarmaken is Stichting Purmerend Marktstad op zoek naar sponsors. Grote en kleine sponsoren. Wie weet wilt u uw bedrijfsnaam verbinden aan een evenement. Of wellicht zegt u: ik wil in alle anonimiteit sponsoren. Alles kan, alles mag.

Wij zijn graag bereid voor een oriënterend gesprek.  

info@marktstad.inf