BOEKENMARKT

Binnenstad Purmerend

Zaterdag 14 september 2019 van 09.00 tot 17.00 uur

Rustig schuifelen de echte boekenliefhebbers langs de kramen. Speurend naar juist dat ene bijzondere boek of naar die lang verlangde bundel. Een boekenmarkt is het domein voor de ware boekenwurm. Op maar liefst 70 kramen bieden professionele boekenhandelaren hun waar aan. Een must voor de boekenliefhebbers, de koopjesjagers en andere belangstellenden.

De organisatie van de boekenmarkt is in handen van de

LIONSCLUB PURMEREND MARKTSTAEDE.

OPEN DAG BRANDWEER         

Brandweerkazerne aan de Gorslaan

Zaterdag 14 september 2019 van 10.00 – 16.00 uur

Op zaterdag 14 september organiseert de brandweer Purmerend haar jaarlijkse open dag. De organisatie wordt aangestuurd vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.  Jong en oud zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij de kazerne aan de Gorslaan hoek Waterlandlaan. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets

https://www.brandweer.nl/zaanstreek-waterland/open-dagen/open-dag-brandweer-zaanstreek-waterland-mis-m-niet

OLDTIMER on TOUR en – SHOW

Op de Koemarkt

Zaterdag 14 september 2019 van 13.00 – 17.00 uur

Op zaterdag 14 september 2019 vindt de jaarlijkse Oldtimer Dag Purmerend plaats. In de ochtend rijden de oldtimers een rit door de mooie omgeving van Purmerend. ’s Middags vanaf 13.00 uur zijn deze prachtige oldtimers en nog een aantal andere bijzondere exemplaren te bewonderen op de Koemarkt.

TOERRIT
De rit wordt net als vorig jaar georganiseerd en uitgezet door Jaap Havik Mercedesrestauratie. Jaap Havik is specialist in het restaureren en onderhouden van Mercedes-Benz Oldti
mers. Het bedrijf is te vinden op Netwerk 10 te Purmerend. U kunt zich nog opgeven voor de tourrit via e-mail: info@jaaphavik.nl of tel: 0299-666202.

OLDTIMERSHOW
Om 13.00 uur begint de Oldtimer Show op de Koemarkt: het hart van Purmerend. Deelnemers aan de Oldtimer Tourrit komen met hun prachtige oldtimers naar de Koemarkt. Daarnaast hebben we nog een aantal bijzondere exemplaren weten te strikken, Purmerend kan ze daar komen bewonderen.

Tot 17.00 uur staan de oldtimers op de Koemarkt. Uiteraard staat de trotse eigenaar erbij en vertelt met liefde alles over zijn bijzondere oldtimer. Vraag er dus gerust naar. Graag zelfs!

TAPTOE  PURMEREND

Powered by het Makadocentrum

Op de Koemarkt

Zaterdag 14 september 2019 vanaf 19.30 – 22.00 uur

Een publiekstrekker van jewelste. De taptoe op de Koemarkt is voor jong en oud een feest van herkenning. De Stichting Purmerend Marktstad is erin geslaagd om muziekkorpsen te contracteren die niet alleen mooi zijn om naar te kijken en luisteren, maar die ook letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen op de afmetingen van het Koemarkt plein.
De korpsen die deze avond spelen zijn:

 

Showband Takostu uit Stiens; Takostu
Traditional Collectief  uit Stiens ;  Traditionalcollectiv
Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk;  Showkorps-wilhelmina
Jong Flora Band uit Rijnsburg; Floraband
Showband Rheden uit Reden;  March-showbandrheden

Mega JORDAAN FESTIJN

Leeghwaterpark Purmerend

Zaterdag 14 september 2019, vanaf 15:00 tot 23:00 uur

Kaarten a € 22,95 pp via www.jordaan-festijn.nl

Het mega Jordaan-Festijn is weer terug. Het wordt weer een waanzinnige dag met optreden van oa. Tino Martin, Snollebollekes, Trafassi, Yves Berendse en vele anderen.

De poorten van het Leeghwaterpark gaan op 14 september om 15:00 uur open. In het park staan diverse foodtrucks met een breed assortiment aan food.
Het tijdschema  wordt binnenkort op de site
WWW.JORDAAN-FESTIJN.NL BEKEND GEMAAKT.

 

Het Mega Jordaan Festijn eindigt om 23:00 uur

DROGE VOETENFESTIVAL

Zaterdag 14 september 2019

Lutherse Kerk

Er wordt gesproken over de “online cuktuur” in de ruimste zin

Voor aanvangstijden wordt verwezen naar de site www.drogevoetenfestival.nl

OPEN MONUMENTEN DAG      

Diverse plaatsen in de binnenstad van Purmerend
Zaterdag 14 september 2010 van 10.00 – 16.00 uur

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2019 met speciale aandacht voor het thema In Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag

OPEN DAG SCHIETVERENIGING
SCHIETBAAN langs de Jaagweg, ter hoogte van de Gors
Zaterdag 14 september 2019 van 11.00 – 15.00 uur

Ook bij de schietvereniging staan de deuren wagenwijd open.
In het fraaie clubgebouw aan de Jaagweg laten clubleden zien dat schieten een veilige en leuke sport is. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Schietsport Associatie.